Уважаеми клиенти и контрагенти,

ТОБО ГРУП не е спряла работа. Спазват се всички предписани мерки с цел предпазване от вируса. Създадени са условия за разстояние между служителите повече от 4 метра, офисът се дезинфекцира няколко пъти на ден. Осигурени са условия за дезинфекция на посетителите. Не се допуска струпване на посетители и служители. Поставени са апарати за филтриране и дезинфекция на въздуха. В залата за срещи са осигурени условия за разстояние повече от 4 м помежду посетителите. Предоставят се маски.

Инж. Георги Шопов: В момента търсенето на жилища е по-голямо от предлагането

Инж. Георги Шопов: В момента търсенето на жилища е по-голямо от предлагането

Инж. Георги Шопов, председател на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) в България. Той е управител на строително-инвестиционната компания "Тобо проект", която е сред фирмите, членуващи в НАСП. От 2017 г. Георги Шопов е и почетен консул на Република Индонезия във Велико Търново.

"В бизнес план бяхме пощадени от пандемията. Общината не ни затвори. Пазарът не пострада, търсенето се увеличи. Имаше един период на затишие през март и април, но след това имаше наплив".

"В момента търсенето е по-голямо от предлагането. Ние прогнозирахме в края на миналата година ръст на цените между 4-6 %. В момента ръстът на цените е между 4-5 %", сподели инж. Георги Шопов.

"Създаваме работни места и възможност за приход. Каквато и дейност да се създава трябва да има строителство. Винаги ще има обективна необходимост от жилище. Млади семейства идват и търсят жилище. Няма по-сигурен актив от жилище в голям град. Може да го реализираш като необходимост, коментира почетния консул на Република Индонезия", допълни той.

"През последните годините цените на жилища в София са се качили със 140 процента%. Може догоностността да се увеличи с 12 % само заради това, че си го пуснал под наем. Продължават да се строят много жилища".

"София не е презастроена. Тя е най-големият зелен град в Европа. Ние 30 години си мълчахме и гледахме да минем между капките. Понеже не бяхме активни при плануването и обсъждането. Това зависи и от гражданите, когато се кове града. Законодателната инициатива е в ръцете на политиците. Без обществен консенсус нищо няма да се промени. За да има устойчивост то трябва да мине през умовете на хората и да бъде прието", завърши Шопов.

Обекти

Линкълн 422 – ЕТАП I

Линкълн 422 – ЕТАП I

Линкълн

Линкълн

Бели Дунав II

Бели Дунав II

Дружба 5028

Дружба 5028

  • гр. София, ж.к Дружба 1
Железни врата

Железни врата

Хайдушка гора

Хайдушка гора

  • ж.к. "Стрелбище", ул. "Хайдушка гора" № 106