Инвестиция от 2, 5 млн. лева в хотел Балкани Габрово отвори врати

Инвестиция от 2, 5 млн. лева в хотел Балкани Габрово отвори врати

Партньори и приятели от страната и чужбина дойдоха в Габрово за откриването на инвестицията от 2, 5 млн. лева в бизнес хотел Балкани. Сред множеството гости бяха потомъкът на полския крал Собиески, благодарение на когото Европа остава свободна от отоманското владичество, израелецът Рахамин Грандебул и други, които, според собственика на хотела Георги Шопов, имат намерение да инвестират в Габрово.

Шопов обясни и решението си да стъпи на габровска територия с хотелиерски бизнес с факта, че Габрово е бил и отново ще стане индустриален център, в който ще има много бизнес командировки. Тоест, нишата, в която се целим не е съботния и неделния туризам, заради разкошната природа наоколо, а към деловите хора, които имат работа в Габрово.Според Шопов фирмата Тобо проект ООД, която е на българския пазар още от 1992 г. е проектирала и изградила със собствени ресурси хотела.

Той е в бившата сграда, в която допреди няколко години беше разположено габровското управление на железниците.Тобо проект е преживяла много по-сериозни в икономическо отношение ситуации, претърпели сме доста катаклизми, заради нелогичното развитие на пазара в България и сме подготвени – разказа Шопов. - Сегашното състояние на пазара не ни притеснява. Решихме, че това е риск, който си струва да бъде поет.

Кризата е нещо субективно – определени фирми и личности в условия на криза успяват да правят по-добър бизнес.Хотелът е с 26 големи двойни стаи и два луксозни апартамента на последния етаж, изграждан е съобразно опита на хората от фирмата като бизнес туристи, тъй като непрекъснато им се налага да пътуват из страната, заради строителните обекти извън София.

Затова стремежът е бил "Балкани" да бъде структуриран така, че да е удобен за служителя, пратен в командировка да свърши определена работа. Тук няма басейни и спа процедури, нито други екстри. Стаите са големи и удобни, има и конферентна зала за 50 човека.

Обекти

Затворен комплекс Белинов

Затворен комплекс Белинов

  • София, ж.к. Овча Купел
Затворен комплекс Линкълн А и Б

Затворен комплекс Линкълн А и Б

  • ж.к. Овча Купел 1
Овча купел - Църква

Овча купел - Църква

Баучер

Баучер

  • Бул. Джеймс Баучер 8
Люлин Цветница

Люлин Цветница

  • ж.к. Люлин 9
Мамарчев 3

Мамарчев 3

  • Адрес: кв. Хаджи Димитър, ул. „Капитан Георги Мамарчев"
Бели Дунав II

Бели Дунав II